Tenuta delle Ripalte

Hotel, appartementen, villas max. 12 p.
Kleurrijke bouwstijl
Buitenzwembad met apart kinderbad
mountainbiken, paardrijden en duiken
Wijnmakerij op het landgoed
In een natuurpark gelegen
Luxe, rust en comfort
 • Beoordeling8.2
 • Bij het strand
 • Buitenzwembad
 • Tenuta delle Ripalte - kijk voor de beste deals bij:
  Vacanceselect Bekijk
  prijs


  Vakantiepark Tenuta delle Ripalte, Toscane en Elba

  Op een uurtje varen van de Toscaanse kust ligt het authentieke Italiaanse eiland Elba. Een gevarieerd landschap waar groene heuvels, cipressen, de mooiste baaien, strandjes en dorpen elkaar afwisselen. De fraaie havenstade Portoferraio heeft gezellige terrasjes en winkeltjes. Het resort Tenuta delle Ripalte van maar liefst 450 hectare ligt midden in de natuur. Het domein heeft 12 km eigen kustlijn en 8 stranden, waarvan een met restaurantje en een met beach bar. Twee keer per dag is er een buspendel naar de stranden, gelegen in schitterende baaien. Ze zijn ook met eigen auto of op de fiets te bereiken. Het landgoed bestaat uit een negentiende-eeuws landhuis dat inmiddels is omgetoverd tot een charme hotel, boerderijgebouwen die zijn opgedeeld in appartementen en villa’s, verspreid over het gebied. De villa’s zijn bijna één met de natuur, gelegen tussen de dennenbomen, fruitbomen en akkerbouw van het landgoed. De boerderijgebouwen zijn vernoemd naar de planten waar ze door omringd worden.

  U kunt natuurlijk overal op Elba goede restaurantjes vinden, maar als u zin heeft in een avondje dicht bij huis, beschikt Tenuta delle Ripalte over meerdere restaurants. Ristorante delle Ripalte zit in een prachtig gerenoveerd gewelf onder Villa delle Ripalte. Er kan ook buiten op het terras worden gegeten. Italiaanse en internationale gerechten worden hier met zorg voor u klaargemaakt. Restaurant Calanova bevindt zich tussen de bomen, maar toch vlakbij het strand. Hier kookt Simona in Toscaanse stijl. Het restaurant heeft heerlijke visgerechten en uitstekende wijnen. Overdag kunt u hier aan de bar van een drankje genieten. De Remaiolo Beach Bar serveert koude drankjes, ijsjes en kleine snacks. Tijdens de lunch is er een buffet.

  Langs de grillige kustlijn vindt u meerdere stranden, die u eenvoudig met de auto of de vervoersservice kunt bereiken. Het resort beschikt ook over twee zwembaden (waarvan een voor kinderen), drie tennisbanen en een beachvolleybalveld. Er is personeel beschikbaar voor individuele of groepssporten, uitstapjes in de natuur, massages, entertainment en een speciale dagelijkse kinderclub.

  Tenuta delle Ripalte is een privé domein dat bekend staat om haar wijnen die op het eigen landgoed verbouwd wordt. Bij het nieuwe wijnhuis is een proeverij en wordt uitleg gegeven over de productie en smaak. In het midden van Tenuta delle Ripalte is ook een manege. Er is een behoorlijke verscheidenheid aan routes voor de verschillende ruiters. De manege organiseert ook excursies. Er is een fietsenmaker en een fietsenverhuur aanwezig, zodat u op uw mountainbike het eiland kunt verkennen en genieten van de uitzichten en de geuren van Elba. Aan de zuidoostkust van het eiland ligt de duikschool. Duiklessen worden voor alle niveaus aangeboden, zelfs in het Engels of Duits. Duiksessies worden altijd begeleid door een ervaren duiker. U kunt ook snorkelen of raften.

  Of ga een dagje mee met vissersboot Ariel. U krijgt uitleg en tips van ervaren vissers over verschillende visstijlen. U luncht op de boot met uw vers gevangen vis en wijn, olijfolie en groenten van de Fattoria delle Ripalte boerderij!

  Boek Tenuta delle Ripalte via Vakantiekoffer.nl voor een ideale vakantie in Italië!