Vakantieparken in België

Wil je een vakantie boeken voor je gezin op een vakantiepark in de Belgische Ardennen? Hier vind je het complete overzicht van diverse vakantieparken en bungalowparken met verhuur van appartementen, bungalows en vakantiehuisjes in België.

Overdag geniet je van alles wat België aan cultuur, natuur en uitstapjes te bieden heeft of van alle leuke activiteiten welke een vakantiepark aanbiedt. En ´s avonds is het Bourgondisch genieten in dit gastvrije land. België is natuurlijk erg dichtbij voor de Nederlandse vakantieganger en is daardoor ook zeer geliefd. België is zeer veelzijdig, rust, bergen, bossen maar ook de Belgische Noordzeekust is erg populair.


Toerisme

België is dichtbij en toch anders. De Ardennen zijn de meest bezochte plek, voor de rust, bergen en bossen, maar ook Belgisch Limburg is populair en vergeet vooral niet de Noordzeekust, met haar lange zandstranden en badplaatsen als Knokke en de Haan. Maar ook Belgische steden als Gent, Brugge, Antwerpen en Brussel zijn bijzonder de moeite waard.

De meest favoriete regios voor de zomervakantie vind je hieronder. Klik op de regio voor een lijst met alle bungalowparken en vakantieparken in die regio.
 - Belgische Ardennen
 - Noordzeekust
 - Belgisch Limburg

Klimaat


Het klimaat is vergelijkbaar met Nederland, dus gematigd. Koude winters en zachte zomers; regenachtig, nat en vaak bewolkt.

Eten en Drinken

De Belgen staan bekend als Bourgondisch als het eten en drinken betreft. De Belgische speciaalbieren zoals Kriek (kersenbier) zijn wereldberoemd, en iedere streek en stad heeft wel een eigen brouwerij. De maaltijd neemt een belangrijke plaats in in het leven, en er word dan ook ruim de tijd voor genomen. Uiteraard is de Belgische frituur vermaard, maar denk ook aan de meer verfijnde chocoladespecialiteiten als Belgische pralines.

Belangrijke Links

 De officiële toerismesite van Vlaanderen
 De officiële toerismesite van Wallonië en Brussel
 België-informatie van de ANWB
 Wikitravel over België