Vakantieparken in Hongarije

Vakantieparken in Hongarije zoeken? Je hoeft nog niet eens op vakantie in Hongarije te zijn geweest om al de twee grote trekpleisters te kunnen opnoemen: de dubbelstad Budapest en de strandjes langs het warme Balaton. En wie de edele viervoeters een warm hart toedraagt, voegt daar meteen de beroemde stoeterijen en de wervelende paardenshows aan toe.

Goede wijnen, pittige paprika's en meeslepende volksmuziek completeren het beeld. En fietsers hoeven hier niet zo vaak te klimmen. Genoeg om het gebrek aan imponerende bouwwerken en landschappen te compenseren. Zoek je rust en relaxen in het wellnesscentrum, of juist aktiviteit aan het Balatonmeer, dan vind je hier de juiste vakantieparken met verhuur van vakantiewoningen zoals bungalows, chalets en appartementen.

Toerisme

Je hoeft nog niet eens in Hongarije te zijn geweest om al de twee grote trekpleisters te kunnen opnoemen: de dubbelstad Budapest en de strandjes langs het warme Balaton. En wie de edele viervoeters een warm hart toedraagt, voegt daar meteen de beroemde stoeterijen en de wervelende paardenshows aan toe.

Goede wijnen, pittige paprika's en meeslepende volksmuziek completeren het beeld. En fietsers hoeven hier niet zo vaak te klimmen. Genoeg om het gebrek aan imponerende bouwwerken en landschappen te compenseren.

De meest favoriete regios voor de zomervakantie vind je hieronder. Klik op de regio voor een lijst met alle bungalowparken en vakantieparken in die regio.
 - Noord Hongarije

Klimaat

Hongarije heeft in het algemeen een landklimaat. Bij Pécs en omgeving men spreekt over een submediterraan klimaat die veroorzaakt wordt door de extra bescherming van de omliggende bergen.
Hongarije kent koude winters met veel sneeuw en warme zomers met temperaturen tot meer dan 35 graden Celsius.

De temperatuur aan het Balatonmeer loopt in de zomer op tot circa 25 graden Celsius. Hongarije heeft in vergelijking met andere Europese landen relatief veel zonne-uren, maar liefst 2000 per jaar.
De mooiste perioden om door Hongarije te reizen zijn het late voorjaar en het vroege najaar.

Verkeer

De meeste steden en dorpen zijn met elkaar verbonden via verharde tweebaanswegen. De eerste prioriteit voor de centrale regering is het capaciteitsprobleem op bestaande wegen op te lossen.

Er is dan ook in het Nationale ontwikkelingsplan geld vrij gemaakt voor de aanleg en uitbreiding van snelwegen. Bij de bouw van nieuwe snelwegen wordt voorrang gegeven aan wegvakken die aansluiten op het Europese wegennet en het binnenlandse wegennet versterken.

De snelheden in Hongarije zijn binnen de bebouwde kom 50 km/uur, buiten de bebouwde kom 90 of 110 km/uur en op de snelweg 130 km/uur.

Eten en Drinken

Hongaren houden van lekker eten en dat zult u tijdens de vakantie wel merken. Vooral in de grote steden als Boedapest vindt u prachtige, gerestaureerde etablissementen met een barok of fin de siécle interieur. Minstens even geliefd zijn de Hongaarse zoetigheden: de Hongaar is een zoetekauw, en in de cukrászda, de patisserie is meer dan genoeg zoets te vinden.

De basis van de Hongaarse keuken is eenvoudig. Een soepmaaltijd moest voldoende energie geven voor de herders op de poesta, en hun “Puli”, hun herdershond. De typisch Hongaarse goulash soep is stevig, gebaseerd op rundvlees of schapenvlees en word op open vuur klaargemaakt.

Belangrijke Links

 Hongarije-informatie van de ANWB
 Wikitravel over Hongarije

3 parken gevonden in Hongarije

Terrasappartementen met panoramisch uitzicht
Overdekt en openluchtzwembad met wellness
Nabij meren van Tata
Restaurant met bar en terras
Naar historisch Boedapest
Kanoën op de Donau
Rustige, zonnige en panoramische locatie
Duna Residence is een fijn vakantiepark en ligt op nog geen uur rijden van de prachtige stad Boedapest. Het pittoreske dorpje Dunazsentmiklos ligt vlak bij, de stad Tata en het beroemde Neszmély wijngebied liggen ook in de directe omgeving.Je hebt er in een comfortabele vakanti...
Benieuwd naar de prijzen?
Landal Bekijk
prijs


Zeer geschikt voor families
Diverse zwembaden
Vrijstaande bungalows
Bungalows met zwembad en sauna
Veel activiteiten
Budapest op drie kwartier rijden
Vakantieparkinfo:In de provincie Komárom-Esztergom aan de voet van de Vertes heuvels ligt familiepark Vargesztes. Dit park heeft diverse buitenzwembaden en een overdekt zwembadcomplex.Dit villapark, dat begin 1996 is gebouwd op Nederlands initiatief, is uniek in Hongarije. De villa's zijn van Nederlandse eigenaren. De...
Benieuwd naar de prijzen?
TUI Bekijk
prijs


Zwembad en apart peuterbad
Speeltuin
Receptie met gratis WiFi
Dorpswinkel in Legénd
Luxe vakantiehuizen op vakantiepark met zwembad. Het kleine dorpje Legénd bevindt zich 70 km noordelijk van de sfeervolle hoofdstad Boedapest. Even buiten dit dorpje ligt het ruim opgezette villapark Molecaten Park Legénd Estate in een landelijke, bosrijke en heuvelachtig landschap. Dit zeer rustig gelegen landgoed kent maar liefst 200 ha ruimte, rust en nat...
Benieuwd naar de prijzen?
Molecaten Bekijk
prijs


dubbelklik op park-icon voor parkinfo
Toon alleen favorieten