Vakantieparken in Kroatië

Ben je op zoek naar luxe vakantieparken in Kroatie? Met name in de regio Istrië zul je veel bungalowparken langs de kust vinden. Kroatië is een geliefd vakantieland en sinds 2000 is het toerisme hier extreem gegroeid en erg populair. Een vakantie op een vakantiepark of bungalowpark in Kroatië is dan ook een aanrader.

Kroatië straalt gastvrijheid en enthousiasme uit. Met name de kust, die van Umag tot Dubrovnik loopt is erg geliefd bij de toeristen. Kroatië heeft een erg grote kustlijn met fantastische stranden, welliswaar bijna geen zandstranden maar het zeewater is superschoon en adembenemend blauw. Samen met de honderden eilanden langs de kust betekent dat een ideale zon- en zeebestemming, ook voor de watersporter.

Toerisme

Kroatië is alweer jaren in trek als vakantieland. Sinds 2000 is het toerisme spectaculair gegroeid en laat de bevolking zijn ware aard zien: vriendelijk en gastvrij. De kust loopt hier van Umag in Istrië tot Dubrovnik in het zuiden van Dalmatië over bijna 1800 kilometer langs de zee. Samen met de honderden eilanden langs de kust betekent dat een ideale zon- en zeebestemming, ook voor de watersporter. Maar Kroatië heeft meer. De vele Romeinse ruïnes, slaperige middeleeuwse stadjes en prachtige oude dorpen zijn een uitstapje meer dan waard.

Let wel dat de meeste stranden uit kiezel of rots bestaan. Echte zandstanden zijn zeldzaam.

De meest favoriete regios voor de vakantie vind je hieronder. Klik op de regio voor een lijst met alle bungalowparken en vakantieparken in die regio.
 - Istriië
 - Dalmatië

Klimaat

Kroatië heeft een gemengd klimaat. Langs de hele kust van Istrië en Dalmatië mediterraan (droge en warme zomers, en milde natte winters), en in het Noorden en Oosten een landklimaat.

Met een gemiddelde 2600 zonuren per jaar is de Adriatische kust een van de zonnigste aan de middellandse zee. De gemiddelde temperatuur in augustus is 21 - 27 °C aan zee, en 19-23 °C in het binnenland.

Verkeer

De wegen in Kroatie zijn doorgaans van goede kwaliteit, maar in het binnenland zijn er veel plaatsen met achterstallig onderhoud. De meeste vakantiegangers gaan per auto, via de route door Duitsland (Frankfurt-München) en dan via Oostenrijk en Slovenië naar Istrië of Dalmatië. Langs de hele kustlijn loopt een goede snelweg.

Eten en Drinken

De Kroatische keuken staat niet erg bekend bij toeristen. In de steden en langs de kust zijn er tal van restaurants, pizzerias en eethuisjes, maar daar vind je meestal geen typisch Kroatische gerechten. Aan de kust, waar veel vis, zeevruchten en groenten op het menu staan is de Italiaanse invoed goed merkbaar.
Probeer als je ze kunt vinden in ieder geval ook eens de traditionele Kroatische gerechten zoals prsut, Dalmatische gerookte ham, kulen (salami met paprika), mlinci, kalkoen met mie/macaroni en de visschotel brodet of pasticada.

Op veel plaatsen zijn de traditionele koffiehuizen te vinden waar je naast koffie ook diverse zoetigheden kan krijgen. De Kroaten houden van zoet en dat zul je beslist merken.

Belangrijke Links

 De officiële website van het verkeersbureau Kroatië
 Kroatië-informatie van de ANWB
 Wikitravel over Kroatië

12 parken gevonden in Kroatië

dubbelklik op park-icon voor parkinfo
Toon alleen favorieten