ZOEK JE BUNGALOWPARK
ITALIË
Bekijk 72 parken Zoeken met filters ▷

Vakantieparken in Italië

Ben je op zoek naar een vakantiepark in Italië? In heel Italië vind je mooie luxe vakantieparken, kleine vakantieparken, agriturismi (agriturismo) en oude landgoederen waar je mooi authentieke vakantiehuisjes of luxe bungalows en chalets kunt huren maar er zijn ook appartementcomplexen.

Je kunt Bella Italië op een luxe manier beleven maar natuurlijk ook heel authentiek. Een vakantie in Italië staat voor genieten van je omgeving, de rust, de natuur, het eten, de bevolking. En natuurlijk zorgt het fantastische klimaat ervoor dat Italië, met name bij ons Nederlanders en onze buren de Duitsers, zeer populair is. Iedere regio in Italië heeft een eigen beleving, de landschappen zijn divers en de geschiedenis onuitputtelijk. De stranden aan de Toscaanse kust of de Venetiaanse kust zijn zonovergoten en gastvrij. Ben je niet gebonden aan het hoogseizoen, denk dan ook eens aan een vakantie in Italië in het voorjaar of najaar, dan zijn de mooie steden en stranden in Italië niet overspoeld met toerisme.

Onze favoriet is het landschap van Toscane en Umbrië. Karakteristiek voor deze streek zijn de glooiende heuvels, olijfboomgaarden, zonnebloemvelden, eeuwenoude cipressen en lange rijen druivenstokken. Er is veel afwisseling en cultuur te vinden: steden met een rijke geschiedenis, de mooie kuststrook en de hoge bergen van de Apennijnen in het oosten. Je vindt hier en in andere regio's een ruime keuze aan vakantieparken, bungalowparken en agriturismi.

Toerisme

Italië wordt steeds meer populair voor diegene die in de vakantie meer wil dan aan het strand liggen. Zon, eten, drinken, aktief en cultuur gaan hier hand in hand. Populair zijn daarom de Adriatische kust (Venetië), de Ligurische kust (bloemenrivièra), Toscane, Sicilië en de grote cultuursteden Rome, Florence en Verona. Ook het Gardameer, Lago Maggiore en de andere meren in het noorden van Italië zijn al jaren in trek.

Onze favoriet is het landschap van Toscane. Karakteristiek voor deze streek zijn de glooiende heuvels, olijfboomgaarden, zonnebloemvelden, eeuwenoude cipressen en lange rijen druivenstokken. Er is veel afwisseling en cultuur te vinden: steden met een rijke geschiedenis, de mooie kuststrook en de hoge bergen van de Apennijnen in het oosten.

De meest favoriete regios voor de vakantie vind je hieronder. Klik op de regio voor een lijst met alle bungalowparken en vakantieparken in die regio.
 - Gardameer
 - Adriatische Kust en Venetië
 - Toscane
 - Sicilië

Klimaat

Italië kent overwegend een Middellandse-zeeklimaat (mediterraan klimaat). Het is een gematigd klimaat met droge warme zomers. In het zuiden zijn de zomers erg heet, en in de Alpen vind je een hooggebergteklimaat met eeuwige sneeuw op de bergtoppen. Aan de zuidkant van de Alpen valt ook de meeste neerslag.

Toscane heeft een mild klimaat, met in de zomermaanden een gemiddelde temperatuur van bijna 30 graden. Toscane is bovendien ook droger dan de meer noordelijk en zuidelijk gelegen kustgebieden.

De zomerse temperatuur in Rome en omgeving is rond de 25 graden; de hoge temperaturen worden gematigd door wind van zee.

Ten zuiden van Rome kan het in de zomer erg heet zijn, vooral als de sirocco waait. Deze wind voert warme vochtige lucht mee uit de noordelijke Sahara, en de temperatuur kan daarmee oplopen naar 45 graden. Vooral in Sicilië is dit goed te merken.

Verkeer

Italië is vanuit Nederland uitstekend te bereiken per auto, dankzij de tunnels en bergpassen die de Alpen begaanbaar maken. Of je via Oostenrijk of Zwitserland reist is afhankelijk van vooral de bestemming in Italië.

De belangrijkste routes zijn de Brennerpas in Oostenrijk of de 17 kilometer lange Gotthard-tunnel in Zwitserland.

Eten en Drinken

Italië staat bekend om pizza en pasta, tomaten en olijven. Toch is de belangrijkste karakteristiek van de keuken een gezonde balans, met eenvoudige bereiding van basisingrediënten waardoor kwaliteit en versheid behouden blijven.

De Italianen hebben andere eetgewoonten dan wij: Het Italiaanse ontbijt, de Colazione is licht, een simpele espresso met een zoet broodje voldoet.
Men neemt de tijd voor een uitgebreide lunch, de pranzo, bestaand uit een antipasto, een primo piatto (pasta of soep) gevolgd door een secundo piatto (vlees of vis) met contorno (groenten), en frutta (fruit) na. Uiteraard sluit men af met een espresso met een grappa of amaro.
Het diner cena is vergelijkbaar met onze lunch.

Eten is een sociale bezigheid voor de Italianen. Je kunt werkelijk overal terecht, een van de vele ristorante, de wat informelere trattotria of osteria, of voor de snelle trek een panini in een van de vele sandwich bars. Uiteraard kun je ook in de pizzeria niet alleen voor pizza terecht.

Italië is jarenlang de grootste wijnproducent ter wereld geweest. Niet verwonderlijk voor een land waar de wijnbouw van noord tot zuid plaats vindt. Alle gebieden produceren prima Italiaanse wijnen uit een verscheidenheid aan druivenrassen. De strenge Italiaanse wijnwetgeving zorgt ervoor dat er nu steeds meer wijnen van hoge kwaliteit geproduceerd worden.

Belangrijke Links

 De officiële toerisme-site voor Italië
 Italië-informatie van de ANWB
 Wikitravel over Italië