ZOEK JE BUNGALOWPARK
FRANKRIJK
Bekijk 103 parken Zoeken met filters ▷

Vakantieparken in Frankrijk

Ben je op zoek naar een mooi vakantiepark of bungalowpark waar je een fijne bungalow, appartement, chalet of vakantiewoning kunt huren in Frankrijk? Frankrijk is door haar enorme variatie van landschap en cultuur, alsmede de bereikbaarheid al tientallen jaren de meest populaire vakantiebestemming van Nederlanders, maar ook van Belgen en Engelsen, en in mindere mate Duitsers.

Kies je voor een zon-, zee- en strandvakantie, of juist naar een vakantie in een groene omgeving, in Frankrijk is alles mogelijk. Wil je relaxen of juist een actieve vakantie in Frankrijk, of misschien wel een combinatie? Maak een keuze voor een regio in Frankrijk en zoek dan het vakantiepark dat het beste bij jou of je gezin past.

Toerisme

Frankrijk is door haar variatie en bereikbaarheid de meest populaire vakantiebestemming van Nederlanders, maar ook van Duitsers, Belgen en Engelsen. Ook de Fransen zelf brengen hun vakantie graag door in eigen land. Toerisme is daardoor een belangrijke bron van inkomsten (plm.7% van het BNP) voor Frankrijk.

Het toerisme per regio verschilt enorm. De regio Parijs is het hele jaar rond druk, met attracties als de Eiffeltoren, het Louvre en het Centre Pompidou en alles wat de stad verder te bieden heeft. Ook Eurodisney in Marne-la-Vallée is een grote publiekstrekker.
In de zomermaanden zijn de Middelandse Zeekust (Côte d’Azur en Languedoc-Roussillon), en de westelijke kustlijn (Les Landes en de Vendée) favoriet, maar ook de Dordogne, de Ardèche , en dichterbij Normandië en Bretagne. In de winter zijn de skigebeiden in de Alpen of verder weg, de Pyreneeën een prima alternatief voor Oostenrijk of Zwitserland.

Hoewel er verschrikkelijk veel buitenlandse toeristen in Frankrijk op vakantie gaan spreken de meeste Fransen slecht -en niet graag- andere talen. Het helpt daarom enorm als je wat Frans kent.

De meest favoriete regios voor de vakantie vind je hieronder. Klik op de regio voor een lijst met alle bungalow- en vakantieparken in die regio.
 - Cote d'Azur
 - Languedoc-Roussillon
 - Dordogne
 - Ardèche
 - Auvergne
 - Parijs en omgeving

Klimaat

Het landschap en het klimaat in Frankrijk is van regio tot regio behoorlijk verschillend. Globaal gesproken zijn er drie klimaatgebieden. Het Zuidoosten heeft een mediterraan klimaat, de Pyreneeën en de Alpen hebben op grotere hoogtes een bergklimaat en het overgrote deel van Frankrijk heeft een zeeklimaat.

Langs de westkust is het klimaat gematigder dan in Midden-Frankrijk. In het westen zijn de winters zachter en de zomers koeler. De Alpen zijn het koudst en de Côte d'Azur aan de Middellandse zee is het warmst. Dit heeft alles te maken met de afnemende invloed van de Atlantische oceaan en de hoogte van het landschap.

Verkeer

Frankrijk is prima bereikbaar met auto, vliegtuig of trein. Ga je met de auto, houd er dan rekening mee dat in het grootste deel van Frankrijk de vakantie eind juli - begin augustus start. Samen met alle buitenlands vakantieverkeer levert dat enorme files op.
De drukste zaterdagen, worden daarom zwarte zaterdagen genoemd. Voor 2010 zijn dat 31 juli, 7 en 21 augustus. De andere zaterdagen in juli zijn ook zéér druk. Voor meer informatie zie de verkeersdrukte-kalenders van de ANWB.

Op de meeste autosnelwegen in Frankrijk wordt tol geheven (péage). Bij de tolpoortjes kun je contant of met creditcard betalen (geen pinpas), en abonnementhouders kunnen langs speciale poortjes.

  contant of creditcard
  alleen creditcard
  abonnementhouders

In Frankrijk is het verplicht om een reflecterend veiligheidshesje en een gevarendriehoek in de auto te hebben. De bestuurder en ook alle inzittenden van de auto moeten het hesje dragen zodra zij bij pech of een ongeval buiten de auto zijn.

Eten en Drinken

Natuurlijk is Frankrijk beroemd om de wijn, kaas en het eten. Per regio vind je andere wijnsoorten en lokale specialiteiten. Denk bijvoorbeeld aan de wereldberoemde wijnen uit de Bordeaux- en Bourgognestreek, aan Champagne en Cognac uit de gelijknamige regios, en aan de Bouillabaisse-vissoep uit Marseille, de Oesters uit Normandië of Tripe de Boeuf.

Belangrijke Links

 De officiële website van vakantiebestemming Frankrijk
 Frankrijk-informatie van de ANWB
 Wikitravel over Frankrijk