ZOEK JE BUNGALOWPARK
DUITSLAND
Bekijk 41 parken Zoeken met filters ▷

Vakantieparken in Duitsland

De mogelijkheden voor een vakantie in een mooi vakantiehuisje, bungalow, chalet of appartement zijn zeer uitgebreid in Duitsland.
Duitsland is een prachtig, verrassend, betaalbaar en gastvrij vakantieland voor een korte of langere vakantie. Bovendien hoef je niet ver te rijden. Het land is zo groot en afwisselend, dat ieder er iets van zijn gading vindt. Kies voor een strandvakantie aan de kust, of een wandelvakantie in het Zwarte Woud, een dichtbijvakantie in de Eifel, of een cultuurvakantie in het voormalige Oost-Duitsland.


In Duitsland hoef je niet ver te zoeken naar kwaliteit. De Duitse gründlichkeit is welbekend en je kunt er van uitgaan dat de vakantieparken en bungalowparken dit allemaal te bieden hebben in Duitsland.

Toerisme

Duitsland is een prachtig, verrassend en betaalbaar doel voor een korte of langere vakantie. Bovendien hoef je niet ver te rijden. Het land is zo groot en afwisselen, dat ieder er iets van zijn gading vindt.

Bijvoorbeeld de Eifel, met zijn bossen en heuvels, is een ongerepte streek tussen de Rijn en de Moezel. Hier vind je een uitgebreide keuze aan oude stadjes en dorpen, romantische burchten, wouden en vulkaanmeren. Ideaal voor een relax vakantie, om te wandelen of te mountainbiken. Vanaf Venlo is het minder dan twee uur rijden naar de Eifel.

Het Harzgebergte, het noordelijkste middelgebergte van Duitsland, is een prachtig, bosrijk gebied met een sterk wisselend karakter. Het westen heeft een ruig berglandschap met moerassen, steile bergwanden en schilderachtige stuwmeren. Het noorden en de hooggelegen streken hebben voornamelijk sparrenbossen.

Het Zwarte Woud (Schwarzwald) is een dicht bebost gebied in het zuidwesten van Duitsland, gelegen in de deelstaat Baden-Württemberg, aan de Rijn en aan de Franse grens. Het is een streek bedekt met donkere sparren- en dennenbossen, heldere stroompjes en watervallen, houten boerderijen en uitbundige klederdracht. Hier zijn de sprookjes van Grimm ontstaan. Het Zwarte Woud is een klassiek vakantiegebied in Duitsland, vergelijkbaar met de Veluwe in Nederland.

Klik hieronder voor een lijst met bungalowparken en vakantieparken in deze regios.
 - Eifel en Sauerland
 - Zwarte Woud (Baden-Württemberg)
 - Harz (Niedersachsen)

Klimaat

Het Duitse klimaat varieert van een gematigd zeeklimaat in het noorden tot een hooggebergteklimaat in het uiterste zuiden aan de grens met Oostenrijk. Dankzij de Föhn-wind is het vooral in het zuiden warmer dan je zou verwachten op deze breedtegraad.

Gemiddeld is het in juli in Duitsland rond de 22 graden. Warmer is het richtig het zuiden in Karlsruhe en Stuttgart met 25,5 graden. Het oosten en de dalen in het zuiden zijn ook redelijk warm met temperaturen net iets boven de 23 graden. 's Nachts koelt het af tot zo'n 12 tot 14 graden.
Hou er rekening mee dat de temperatuur in Duitsland gemiddeld vergelijkbaar is met Nederland, maar dat het op de heuveltoppen een stuk koeler is dan in de lagere gebieden.

Verkeer

De Duitsers zijn de uitvinders van de autosnelweg (Autobahn) en het netwerk en de bewegwijzering zijn dan ook uitstekend. Ook het dichte net van 2- of 4-baans "Bundesstrassen" is prima.
De Duitser is erg trots op zijn auto en de kosten van een auto zijn veel lager dan in Nederland. Vandaar dat je op de Duitse wegen veel grote en snelle autos tegenkomt, of die je met enorme snelheid inhalen.

Op de Autobahn is de maximum snelheid op veel plaatsen tegenwoordig 130, maar soms ook onbeperkt. Hou er wel rekening mee dat je altijd 50% of meer aansprakelijk bent bij ongevallen waarbij je meer dan 130 km/u hebt gereden, ook als je niet de schuldige bent...

Voor informatie over de verwachten verkeersdrukte zie de verkeersdrukte-kalenders van de ANWB.

Eten en Drinken

De Duisers staan vooral bekend als grote liefhebbers van allerlei soorten worsten. Stevige eters doen zich tegoed aan bloed- en leverworst, en overal vind je standjes met Bockwurst of de pittige Curywurst. Op de menukaart zal vlees nooit ontbreken, en elke streek heeft zijn eigen favoriet.

Duitse bieren

Bier en wijn zijn volop te vinden. Er worden zo'n vijfduizend verschillende bieren verkocht, en ook hier geldt weer dat elke streek zijn eigen favoriete biersoort heeft. Het voormalige "Reinheitsgebot" voor het zuiver brouwen van bier wordt vooral nog als marketinginstrument gebruikt.

Wijn is ook een Duitse specialiteit. De Duitse wijnen zijn in het algemeen fris en fruitig, en vooral de witte wijnen zijn beroemd. Denk aan Gewürztraminer en Eiswein.

Belangrijke Links

 De officiële toerisme-website van Duitsland
 Duitsland-informatie van de ANWB
 Wikitravel over Duitsland