Vakantieparken in Spanje

De Spaanse Costa's zijn de belangrijkste toeristenregios in Spanje. Heel veel zon en kilometers lang zandstrand, maar ook de rotsstrandjes bij Tossa de Mar, maken de Spaanse kust tot een ideale bestemming voor een vakantie in bungalow of appartement. De jeugd trekt vooral naar de feestplaatsen Lloret de Mar en Salou, maar maak je geen illusies, langs de hele kust is het gewoon erg druk van mei tot en met augustus, de typische vakantie maanden.

Zoek je een accommodatie aan een van de bruisende Costa's of liever de rust van het binnenland? Je vind het hier allebei. Tel daarbij op dat Spanje goedkoper is dan de toeristische gebieden aan de Franse kust net over de grens, dan is de keuze voor een bungalow of appartement in Spanje snel gemaakt.

Er op uit

Wil je er op uit, dan zijn Barcelona, Girona en het Dali museum in Figueras zeker de moeite waard. Barcelona is goed te bereiken met de auto of trein, en de stad is overweldigend met de vele werken van Gaudi, waarbij de Sagrada Familia en Parc Güell de beroemdste zijn. Wel erg toeristisch, maar erg leuk is ook de Ramblas in het centrum met haar vele straatartiesten.

De favoriete regios voor de vakantie vind je hieronder. Klik op de regio voor een lijst met alle bungalowparken en vakantieparken in die regio.
 - Costa Brava
 - Costa Dorada

Houd er wel rekening mee dat de plaatsjes in de buurt erg toeristisch zijn, en dat het achterland weinig te bieden heeft. Voor (ATB-) fietsers zijn er wel diverse routes uitgezet, die soms erg uitdagend kunnen zijn vanwege de bergen in het achterland.

Klimaat

Het klimaat in Spanje varieert per regio, van de Atlantische kust via de bergen naar de Middellandse zee en van het noorden naar het zuiden.
Aan de Costa Brava vanaf de Franse grens tot de Costa del Sol in het zuiden heerst een mediterraan klimaat met zachte en vochtige winters en en warme, droge zomers met weinig neerslag. De temperatuur in de zomer is gemiddeld 28 -30 graden, maar kan oplopen tot veel hoger.

Verkeer

De meeste bungalowparkvakanties in Spanje worden aangeboden aan de Costa Brava en de Costa Dorada. Die zijn ook met de auto nog goed te bereiken.

De reis naar Spanje voert altijd door Frankrijk, hou daarom rekening met het Franse vakantieverkeer. De drukste zaterdagen zijn de zogenaamde zwarte zaterdagen. De meeste zaterdagen in de zomermaanden zijn zéér druk. Voor meer informatie zie de verkeersdrukte-kalenders van de ANWB.

Veel Nederlanders rijden via Lyon over de Autoroute du Soleil, maar een uitstekend alternatief voor Spanje is de route over de A75 via Clermond-Ferrand en het viaduct bij Millau.

Eten en Drinken

Probeer in Spanje zeker eens de Tapas, die je op veel plaatsen kunt krijgen. Ze zijn bedoeld als overbrugging tussen de lunch en het -late- diner, bij een glas sherry of wijn. Tapas zijn altijd kleine hapjes van bv. olijven, vlees, vis, groenten of kaas of een combinatie hiervan.

Andere typische Spaanse produkten zijn de Serranoham, die je overal boven de etalages ziet hangen, en natuurlijk de sherry. Die kun je niet missen als je Spanje binnenrijdt, door de reclames van de stier van Osborne.

Belangrijke Links

 Officiële site voor toerisme Spanje - TURESPAÑA
 Officiële site voor toerisme Barcelona
  Spanje-informatie van de ANWB
 Wikitravel over Spanje

5 parken gevonden in Spanje

dubbelklik op park-icon voor parkinfo
Toon alleen favorieten