Vakantieparken in Denemarken

Zoek je een kindvriendelijk vakantiepark of bungalowpark in Denemarken? Dan vind je hier genoeg mogelijkheden voor een vakantie op het vasteland van Jutland of in de buurt van de hoofdstad Kopenhagen. Het is een ideaal vakantieland voor het gezin, er is een groot aanbod in betaalbare vakantieverblijven, bungalows en huisjes, en het strand is nooit ver weg.

In het hele land vind je attractieparken als Legoland, musea en dierentuinen. Ook met z'n tweetjes heeft Denemarken genoeg mogelijkheden: de schitterende Deense natuur, de Deense keuken en veel karakteristieke dorpjes. Het koninkrijk Denemarken is iets groter dan Nederland, maar heeft maar een derde van het aantal inwoners. Hierom, en omdat het land net als Nederland ook vlak is, krijg je als bezoeker een gevoel van ruimte en rust. Denemarken heeft een uitgebreid wegennet, en alle grote eilanden zijn door bruggen en tunnels met elkaar verbonden.

Toerisme

Het koninkrijk Denemarken is iets groter dan Nederland, maar heeft maar 1/3 van het aantal inwoners. Hierdoor, en doordat het land net als Nederland ook vlak is, krijg je als bezoeker een gevoel van ruimte en rust. Denemarken heeft een uitgebreid wegennet, en alle grote eilanden zijn door bruggen en tunnels met elkaar verbonden.
Het is een ideaal vakantieland voor het gezin, er is een groot aanbod in betaalbare vakantieverblijven, bungalows en huisjes, en het strand is nooit ver weg. In het hele land vind je attractieparken als Legoland, musea en dierentuinen. Ook met z'n tweetjes heeft Denemarken genoeg mogelijkheden: de schitterende Deense natuur, de Deense keuken en veel karakteristieke dorpjes.

Kopenhagen

De stad Kopenhagen is een belevenis op zich. Bruisend en hip, met meer fietsen dan auto's. Uiteraard ga je in de haven de kleine zeemeermin bekijken. Dit beeld is gebaseerd op het sprookje van de Deense schrijver Hans Christiaan Andersen. Voor shopping en uitgaan zijn er meer dan genoeg mogelijkheden. Het attractiepark Tivoli is wereldberoemd, maar ook Nyhavn, het haventje met huizen in verschillende kleuren en Strøget, een voetgangersgebied in het centrum, zijn toeristentrekpleisters.
Bijzonder is ook de Vrijstad Christiana, een nog steeds bestaande hippie enclave in het centrum van Kopenhagen.

Denemarken is te verdelen in vier gebieden:
- Noord Jutland
- Midden Jutland
- Sjaelland
- Zuid-Denemarken

In al deze gebieden vind je op deze site een selectie van vakantie- en bungalowparken.

Belangrijke Links

 Officiële toerismesite van Denemarken
 Tivoli in Kopenhagen14 parken gevonden in Denemarken

dubbelklik op park-icon voor parkinfo
Toon alleen favorieten