Vakantieparken in Groot-Brittannië

Luxe Vakantie in Groot-Brittannië? Hier vind je alle vakantieparken met verhuur van bungalows, vakantiewoningen, chalets en appartementen in Engeland.
Groot-Brittannië wordt geroemd om haar natuur, haar tuinen en kathedralen. Schotland is prachtig voor wandelaars en bekend om de whisky en de vele kastelen en forten. Wales heeft prachtige, grillige kusten en Noord-Ierland is bekend om haar bijzondere muziek en de bijzondere lokale gerechten. Natuurliefhebbers zullen zich prima kunnen vermaken in de Schotse Hooglanden of in de bergen van Wales.


Toerisme

Het Verenigd Koninkrijk is het land dat we kennen van het links rijden, de dubbeldekkers in Londen, de pubs en de marmelade. Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland en biedt op toeristisch gebied veel mogelijkheden. Elk deel heeft zijn eigen taal, cultuur en historische achtergronden.

Engeland is geroemd om haar natuur, haar tuinen en kathedralen, Schotland is prachtig voor wandelaars en bekend om de whiskey en de vele kastelen en forten. Wales heeft prachtige, grillige kusten en Noord-Ierland is bekend om haar bijzondere muziek en de bijzondere lokale gerechten. Natuurliefhebbers zullen zich prima kunnen vermaken in de Schotse Hooglanden of in de bergen van Wales.

Enkele populaire regios vind je hieronder. Klik op de regio voor een lijst met alle bungalowparken en vakantieparken in die regio.
 - Zuid Engeland
 - Ierland

Klimaat

Wie aan Schotland of Engeland denkt, denkt aan regen of mist. Op veel plaatsen regent het 200 dagen per jaar. Er heerst een zeeklimaat en door de overheersende zuidwestelijke winden wordt bijna voortdurend vochtige zeelucht aangevoerd.
Engeland is regenachtig en mistig, maar heeft ook mooie zomers met palmstranden in het zuiden.

De zomers zijn vergelijkbaar met Nederland, maar in het zuiden van Engeland, in Corwall, groeien palmbomen. De temperatuur schommelt gemiddeld tussen de 8,5 en 11 graden. Het warmste is het aan de kusten van Cornwall met in Penzance 11,3 graden.

Verkeer

Je zult altijd het kanaal moeten oversteken om Engeland, Schotland, Wales of Ierland te kunnen bereiken. Die overtocht kan met het vliegtuig vanaf een van de vliegvelden in Nederland, met de trein (Eurostar) via de kanaaltunnel of met boot of ferry:
 - overtocht per vliegtuig
 - overtocht per boot
 - overtocht per trein

Het is wel even wennen, links rijden, maar als je met de (verkeers)stroom meegaat wen je er snel aan. Wel even opletten als je links-of rechsafslaat, en natuurlijk bij de rotondes. Die gaan ook linksom...
Als je een auto huurt, probeer dan voorzichtig even het schakelen met links en de achteruitkijkspiegel die op een -voor ons- rare plaats zit. Gelukkig zitten gaspedaal, rem en koppeling wel op de juiste plek.

Het verkeer in Groot-Brittannië is erg druk in en rond Londen, maar in de rest van het land kun je rustig rondtoeren.

Eten en Drinken

In Groot-Brittannië wordt stevig gegeten. Lamsvlees, vis, aardappels en groenten vormen de hoofdmoot. De groenten zijn vaak verder doorgekookt dan wij prettig vinden, maar dankzij de invloed van topkoks als Jamie Oliver wordt dat gelukkig al beter.

Het koloniale verleden van Groot-Brittannië heeft gezorgd voor een stevige vertegenwoordiging van Indiase restaurants. Een curry of tandoori chicken hoort er net zo thuis als bij ons de bami goreng.

Bezoek ook eens een echte Engelse pub, en bestel een pint Engels bier. Even wennen, zo'n grote pul met weinig schuim, maar het hoort bij de sfeer die precies zo is als je kent van de Engelse series. Je kunt ook prima eten in de kroeg, bijvoorbeeld Shepers Pie of Fish and Chips. Ook echt Engels.

Belangrijke Links

 De officiële toerisme-site van Groot-Brittannië
 Groot-Brittannië-informatie van de ANWB
 Wikitravel over het Verenigd Koninkrijk


15 parken gevonden in Groot-Brittannië

dubbelklik op park-icon voor parkinfo
Toon alleen favorieten