Gezellige familiecamping bij kasteel
Tussen glooiende heuvels
Zwembad met kinderbad
Kleinschalige kinderanimatie
Restaurant met heerlijke streekgerechten
Bezoek Montesquiou en Lourdes
Charmecamping in de Gers
 • Beoordeling8.5
 • Buitenzwembad
 • Bosrijke omgeving
 • Bergen of heuvels
 • Château Le Haget - kijk voor de beste deals bij:
  Vacanceselect Bekijk
  prijs


  Vakantiepark Château Le Haget, Midi-Pyrénées

  Château le Haget is één van de fraaiste kastelen in de Gers en dateert uit de 19e eeuw. De camping ligt op het landgoed van dit mooie kasteel, tussen groene glooiende heuvels en is een gastvrije familiecamping.

  Lekker eten en genieten met de kinderen op een echte Charmecamping
  Het restaurant van de camping bevindt zich in het voormalige koetshuis van Château Le Haget en hier kun je genieten van typische gerechten uit de Gascogne. Verder zullen de kinderen zich zeker niet vervelen in het leuke zwembad met kinderbad. (boxershorts niet toegestaan!) Wat meer beweging dat kan ook op deze camping, lekker spelen in de speeltuin, op het volleybalveld en bij de plek waar je kunt tafeltennissen. Voor dagelijkse boodschappen en brood kun je terecht bij de minimarkt. Op het terras van het restaurant en bij het kasteel is het mogelijk om gratis gebruik te maken van internet.

  Gascogne "het Toscane van Frankrijk"
  De driesterren camping ligt op een korte afstand van het dorpje Montesquiou midden in de Gascogne, het 'Toscane van Frankrijk'. Montesquiou betekent 'Mont sauvage' hetgeen 'Wilde heuvel' betekent. De oude historische stadspoort en de vestingmuren dateren uit de 13e eeuw. Van het kasteel van Montesquiou is alleen nog een toren over. De rest is tijdens de Franse Revolutie verloren gegaan. Men zegt dat veel huizen in het dorp gebouwd zijn van de stenen van het kasteel. In dit gebied met zijn glooiende groene en goudgele heuvels lijkt het soms of de tijd heeft stilgestaan.

  De camping is een ideale uitvalsbasis om de omgeving beter te leren kennen.
  Zo is een bezoek aan één van de wekelijkse markten zeker aan te raden. Hier treft men de lokale boeren die hun eigen producten aan de man proberen te brengen.
  In de directe omgeving zijn er golfbanen en tennisbanen. Ook leent de omgeving zich prima voor diverse wandel- en fietstochten, de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela loopt langs het kasteel. De Frans-Nederlandstalige leiding geeft graag de nodige informatie.--

  Boek Château Le Haget via Vakantiekoffer.nl voor een ideale vakantie in Zuid Frankrijk!