Villapark Akenveen

Iin nationaal park Drentse Aa
Fietsen, vissen, zwemmen
Kinderboerderij
Heidevelden en hunebedden
Ruim opgezet park
 • Beoordeling8.9
 • KleinschaligS
 • Bij het water
 • Zwemparadijs, aquapark
 • Villapark Akenveen - kijk voor de beste deals bij:
  Summio Bekijk
  prijs


  Vakantiepark Villapark Akenveen, Drenthe

  Summio Villapark Akenveen is gelegen in het vijf sterren nationale park van de Drentse Aa, in Tynaarlo, nabij het fraaie brinkdorp Zuidlaren. Centraal in het park ligt een grote, zeer heldere recreatieplas van 6 hectare, alsmede een rijk gevulde visplas van 4 hectare.

  Niet aan zee maar wel een grote recreatieplas
  Zowel in het park als in de directe omgeving zijn er voor alle leeftijden talrijke mogelijkheden om zich te vermaken. Ga lekker fietsen, wandelen, zwemmen, golfen, vissen of zelfs duiken. Nog nooit gedoken? Maak een introductieduik voor een aantrekkelijk tarief per persoon. Bovendien is er een vulstation aanwezig en een duikshop die duikmaterialen repareert, verhuurt en verkoopt. Aan de rand van het meer zijn prima sanitaire voorzieningen en omkleedgelegenheden.

  Voor kinderen een heerlijke vakantieplek
  Aan de rand van de plas bevindt zich een snackbar en een restaurant met een mooi, verwarmd en deels overdekt terras aan het water. Voor kinderen is er de ruime indoor speelplaats Het Adelaarsnest in western sfeer, waar ze zich uitstekend zullen vermaken. In het hoogseizoen zorgt het recreatieteam voor een afwisselend programma voor diverse leeftijden. Zo worden er bijvoorbeeld skelterraces en kinderdagen georganiseerd. Verder zijn er in het park vele speeltoestellen, sport- en speelvelden en een kinderboerderij.

  Kinderen kunnen op de boerderij helpen bij het voeren en verzorgen van onder meer de paarden, geiten en kippen. Fietsen kunnen worden gehuurd in de omgeving van het park, op circa 1,5 kilometer afstand. Tegen betaling kunnen de fietsen gebracht en gehaald worden. Het uitgebreide fietspadennet loopt door het stroomdallandschap Drentse Aa, over heidevelden, langs hunebedden en door pittoreske dorpjes. Behalve in de recreatieplas, kan er ook gezwommen worden in het subtropische zwembad Aqualaren in Zuidlaren, dat op 2 kilometer van het park ligt. Bezitters van het golfvaardigheidsbewijs kunnen terecht op diverse golfbanen in de omgeving, waarvan er een op slechts 3 kilometer afstand ligt.

  Fietsen, Wandelen maar ook duiken en golfen
  Parkgasten kunnen gratis duiken in de zeer heldere recreatieplas. Het schoonste meer van Drenthe is maar liefst circa 19 meter diep en heeft kraakhelder water. In het meer zijn objecten zoals een zoetwater krabbenwand, een mosselbank en snoekenwand aangelegd. Hengelsporters kunnen hun hengel gratis uitslaan in de visplas, die gevuld is met onder meer voorn en paling. Er is het hele jaar door van alles te beleven op Villapark Akenveen!

  Faciliteiten zijn tijdens het laagseizoen vaak gesloten, controleer hiervoor de website van de aanbieder!  Boek Villapark Akenveen via Vakantiekoffer.nl voor een ideale vakantie in Nederland!