Kleinschalig park
Rustzoekers en natuurliefhebbers
In het groene dal van de rivier de Reest
Bungalows oud-Hollandse boerderijstijl
"de Oase van Rust"
 • Beoordeling8.5
 • KleinschaligXS
 • Bosrijke omgeving
 • Striks Erve - kijk voor de beste deals bij:
  Zelfverhuur Bekijk
  prijs


  Vakantiepark Striks Erve, Overijssel

  Landschapspark Striks Erve in IJhorst, Overijssel verzorgt voor haar gasten een ontspannen verblijf. Dit kleinschalige park ligt tussen het groen verscholen in het Reestdal, in de kop van Overijssel, bijna letterlijk op de grens met Drenthe. Rustzoekers en natuurliefhebbers zullen zich er meteen thuis voelen. De bungalows, die gebouwd zijn als knusse, authentieke Oud-Hollandse boerderijen, bieden alle luxe en comfort van vandaag. De schitterende omgeving leent zich bij uitstek voor het maken van auto-, wandel- en fietstochten.

  Gastvrijheid en op en top vriendelijk
  Op het ruim opgezette park kun je heerlijk tot rust komen op het terras van de gezellige boerderij of je kunt direct de prachtige natuur in. Behalve uitgestrekte bossen, biedt de omgeving tal van schilderachtige dorpjes. In de natuurgebieden Het Dwingelerveld en De Weerribben en Boswachterij Staphorst, kun je naar hartelust wandelen, fietsen of varen. Wanneer je eens wilt zwemmen, kun je een bezoek brengen aan het Heuveltjesbosbad in Balkbrug of het openlucht zwembad in De Wijk. Overdekte zwembaden vind je in de plaatsen Staphorst en Meppel. Wie graag eens een gezellige markt of interessant museum bezoekt, zit zo in Giethoorn, Staphorst, Zuidwolde of Meppel.

  Door de kleinschalige opzet zullen met name rust-, wandel- en fietsliefhebbers zich op Landschapspark Striks Erve thuis voelen. Het park is een oase van rust, waar je regelmatig een ooievaar ziet vliegen en waar je heerlijk kunt genieten van een ontspannen verblijf.

  Volop wandelen en fietsen
  In dit mooie authentieke stukje Overijssel kun je heerlijk wandelen en fietsen. De vakantiehuisjes dienen ook als perfecte uitvalsbasis voor een dagje weg naar Meppel, Giethoorn of natuurgebied de Weerribben. Op loop- en fietsafstand ligt boswachterij Staphorst met indrukwekkende naaldwouden, heidevelden en een zwemvijver met zandstrandjes. Staphorst en Rouveen met hun karakteristieke boerderijen en De Wijk met zijn imposante stellingmolen "De Wieker Meule" en landgoed Dickninghe zijn een bezoekje zeker waard. Ook de beeldentuin achter Chateau Hotel Havixhorst ligt er prachtig bij.

  Iets verder weg kun je genieten van het Dwingelderveld, waar vanuit het bezoekerscentrum tochten kunnen worden gemaakt door de wouden en over het heidegebied met vennen en indrukwekkende vergezichten al dan niet onder leiding van een natuurgids. Meer naar het oosten ligt het museumdorp Orvelte en naar het noorden het hunebedcentrum Borger.
  Op een halfuurtje rijden liggen de schilderachtige dorpen Giethoorn, Wanneperveen, Belt -Schutsloot, Dwarsgracht , Wetering en Kalenberg, waar een boottocht met gids of een tocht met een fluisterboot of huurpunter een erg leuke bijdrage kunnen leveren aan één of meer dagen vakantieplezier. En met een ruime keuze aan cafés en restaurants.

  Boek Striks Erve via Vakantiekoffer.nl voor een ideale vakantie in Nederland!