Vakantieparken
ALSACE (ELZAS)
Alsace (Elzas), Frankrijk
1 vakantiepark gevonden Zoeken met filters ▷

Bungalows, appartementen en glamping in Alsace (Elzas)

De Elzas: verrassend dichtbij en veelzijdig

Ben je op zoek naar een vakantiepark in de regio Elzas, Frankrijk? De bungalow- of vakantieparken in de Elzas hebben vaak alles te bieden voor een fantastisch verblijf in Frankrijk, niet te ver van Nederland maar toch anders. Voor wie niet te ver wil rijden en toch wil genieten van La douce France is de Elzas een ideale vakantiebestemming. Dankzij haar ligging ondergaat de Elzas verschillende klimatologische invloeden en de regio beschikt daardoor over een zeer gevarieerde natuur. Het landschap bestaat uit beboste hellingen, bergen en glooiende vlakten, kronkelende rivieren, spiegelende meren en watervallen.

Kunst- en cultuurliefhebbers opgelet: historische steden en meer dan 250 musea en verzamelingen tonen het grote erfgoed van de prehistorie tot de moderne kunst. Voor de kinderen is er in de Elzas ook van alles te zien en te doen. Kortom je zult jezelf niet vervelen wanneer je kiest voor een vakantie op een mooi vakantiepark in de Elzas.

Ligging

De (Alsace) Elzas is gelegen op de linkeroever van de Rijn en in het westen begrensd door Lotharingen. De hoofdstad is Straatsburg. Door haar ligging aan de Rijn maakt de Elzas-regio deel uit van de Boven-Rijnse Laagvlakte. Naar het westen toe gaat deze laagvlakte over in het bergland van de Vogezen, dat gedeeltelijk in de Elzas ligt. De Elzas is gelegen op het kruispunt van de Rijn en de Vogezen en op het raakvlak van de Germaanse en Latijnse wereld.

Omgeving

Dankzij haar ligging ondergaat de Elzas verschillende klimatologische invloeden en de regio beschikt daardoor over een zeer gevarieerde natuur. Het landschap bestaat uit beboste hellingen, bergen en glooiende vlakten, kronkelende rivieren, spiegelende meren en watervallen. In de omgeving kun je ook volop genieten van cultuur. De Elzas is de regio met de grootste concentratie aan feodale kastelen in Europa!

Wat is er te doen?

De regio telt twee Regionale Natuurparken die een rijke fauna en flora herbergen: Parc Naturel Régional des Ballons des Vosges (Regionaal Natuurpark Vogezen “Ballons des Vosges”) en Parc Naturel Régional des Vosges du Nord (Regionaal Natuurpark van de noordelijke Vogezen). Het natuurlijk erfgoed van de Elzas wordt in 21 natuurreservaten beschermd.

Wil je actief zijn in de natuur? Verken de Elzas dan eens op de fiets of per mountainbike of ga wandelen of paardrijden in de Vogezen. Watersporters komen hier ook aan hun trekken op de ingesloten meren, overblijfselen van gletsjers, aangelegde meren en stuwmeren, watervallen en onstuimige rivieren en natuurlijk op de Rijn. Je kunt hier goed kanovaren, kayakken, zeilen en surfen en op de Rijn kun je volop waterskiën en wakeboarden. In de winter zijn er volop wintersportmogelijkheden in de Vogezen.

Kunst- en cultuurliefhebbers opgelet: historische steden en meer dan 250 musea en verzamelingen tonen het grote erfgoed van de prehistorie tot de moderne kunst. De prachtige steden in de Elzas, zoals Straatsburg, Colmar en Mulhouse, hebben allemaal een eigen karakter en een bijzondere levenskunst. In Straatsburg mag je de beroemde Kathedraal van Notre-Dame niet missen. Ben je gefascineerd door kastelen? Het sprookjesachtige kasteel van Château du Haut-Kœnigsbourg, een van de meest bezochte monumenten van Frankrijk, is ongetwijfeld het bekendste. In middeleeuws kasteel Chateau de Diedendorf worden regelmatig concerten, exposities en theaterstukken georganiseerd.

Voor de kinderen is er in de Elzas van alles te zien en te doen. Er zijn diverse musea zoals Electropolis en het Musée du Jouet (Speelgoedmuseum). In de vele boomklimparken kan er naar hartelust geklommen worden en in het glooiende landschap kunnen de kids zelfs mee fietsen. Een ritje in een van de toeristische treintjes in Ribeauville, Riquewhir, Colmar of Eguisheim is leuk voor de kleintjes. De jonge kinderen zullen zich ook amuseren in pretpark Didiland en in dierenpark/attractiepark Cigoland. De grotere kinderen en volwassenen die iets meer spanning nodig hebben, moeten beslist een dagje uit naar het Parc Alsace Aventure. In dit avonturenpark vind je parcours op verschillende niveaus, je kunt er paintballen en mountainbiken en er zijn meer dan 3000 meter kabelbanen op 40 meter boven de grond… rillingen en sensatie gegarandeerd!

1 vakantiepark in Alsace (Elzas)

Groene accommodatie
Omgeven door wijngaarden
Comfortabele appartementen
Geschikt voor wandelaars en fietsliefhebbers
Op enkele minuten lopen van het centrum van Eguisheim, een nieuwe résidence, uitgerust met een overdekt en verwarmd zwembad. Het dorp is aangemerkt op de lijst 'mooiste dorpen van Frankrijk'. Je bent in het hart van een authentieke, toeristische regio, waar je de 'Geboortegrond van de Elzasserwijn' met eigen ogen kunt zien. Dit vakantiepark is een ideaal ver...
Benieuwd naar de prijzen?
TUI Bekijk
prijs


klik op park-icon voor parkinfo
Toon alleen favorieten
Groene accommodatie
Omgeven door wijngaarden
Comfortabele appartementen
Geschikt voor wandelaars en fietsliefhebbers
Op enkele minuten lopen van het centrum van Eguisheim, een nieuwe résidence, uitgerust met een overdekt en verwarmd zwembad. Het dorp is aangemerkt op de lijst 'mooiste dorpen van Frankrijk'. Je bent in het hart van een authentieke, toeristische regio, waar je de 'Geboortegrond van de Elzasserwijn' met eigen ogen kunt zien. Dit vakantiepark is een ideaal ver...
Benieuwd naar de prijzen?
TUI Bekijk
prijs