Vakantieparken
NORD-PAS DE CALAIS
Nord-Pas de Calais, Frankrijk
1 vakantiepark gevonden Zoeken met filters ▷

Bungalows, appartementen en glamping in Nord-Pas de Calais

Frans Vlaanderen, het meest dichtbije Frankrijk

Zin in vakantie op een fijn vakantiepark waar ze vakantiehuisjes, bungalows, chalets op appartementen verhuren in de regio Nord-Pas de Calais? Hier vind je informatie over de bungalowparken in Nord-Pas de Calais. Het landschap van Nord-Pas de Calais heeft veel weg van dat van België en Nederland, maar toch is Nord-Pas de Calais dé bestemming om te ontdekken. Je vindt er steden met een rijke geschiedenis en cultuur en diverse musea en je kunt er genieten van een drankje op het terras of de winkels bezoeken. In deze gastvrije regio is altijd wel een feest, braderie, festival of evenement te vinden.

Niet alleen de cultuur, de muziekfestivals en de historische bezienswaardigheden trekken mensen naar de regio. Ook de lange en brede zandstranden, waarvan er enkele geschikt zijn voor kinderen, de steile kliffen, de aantrekkelijke badplaatsen en de sportmogelijkheden op het strand hebben een grote aantrekkingskracht op toeristen. Kies je voor een vakantiepark in Nord-Pas de Calais kies je voor een fijn vakantie-adres van waaruit je deze regio kunt ontdekken.

Ligging

Nord-Pas de Calais is de meest noordelijke van de Franse regio’s. Grenzend aan België in het noorden en oosten en aan Het Kanaal en de Noordzee in het westen is dit een vakantiebestemming die je vanuit Nederland in een mum van tijd bereikt. Ideaal als je niet te lang wilt reizen!

De kust van deze streek wordt de Opaalkust genoemd. Deze bestaat hoofdzakelijk uit zandstranden, maar er zijn ook een paar kliffen: de Cap Blanc-Nez (Kaap Blankenesse) in witte krijt en de Cap Gris-Nez (Kaap Zwartenesse) in zandsteen. De kust heeft veel badplaatsen, maar is niet zo druk bebouwd als de Belgische kust. De 50 kilometer lange Kanaaltunnel verbindt Frankrijk met Engeland en loopt van Calais naar Folkestone in Kent.

Omgeving

Het landschap van Nord-Pas de Calais heeft veel weg van dat van België en Nederland. In het westen liggen de Monts, dit zijn heuvels die enigszins reliëf in het landschap brengen. Het gebied tussen Duinkerke en Lille wordt ook wel Frans Vlaanderen genoemd en je vindt er de natuurparken Vallée de la Scarpe en de Avesnois. Deze gebieden wordt getypeerd door moerassen, watermolens en kaasmakerijen. Vooral het departement Nord staat bekend als industriegebied. Door de ligging van de mijnen, die tegenwoordig gesloten zijn, is dit gebied al jarenlang dichtbevolkt en typerend zijn dan ook de vele kleine arbeidshuizen. In het departement Pas de Calais bevindt zich de Opaalkust en het achterland, het regionaal natuurpark de Boulonnais.

De belangrijkste stad in de regio is Lille (Rijsel). Deze stad is een architectonisch feest voor het oog met sterke Vlaamse invloeden. Steden die rijk zijn aan cultuur en historie, zijn de steden Arras, Cambrai, St. Omer en Boulogne-sur-Mer. Middeleeuws aandoende en ommuurde plaatsen zijn o.a. Bergues en Montreuil. Andere bekende steden zoals Duinkerke en Calais hebben de toerist ook veel te bieden.

Wat is er te doen?

Nord-Pas de Calais is dé bestemming om te ontdekken. Je vindt er steden met een rijke geschiedenis en cultuur en diverse musea en je kunt er genieten van een drankje op het terras of de winkels bezoeken. In deze gastvrije regio is altijd wel een feest, braderie, festival of evenement te vinden. Tevens zijn er in verschillende plaatsen regelmatig (wekelijkse) markten met o.a. streekproducten. Een aanrader is de Marché de Wazemmes in Lille (dinsdag, donderdag en zondag).

In Lille mag je ook het Grand Place niet missen. De Oostenrijkse kanonskogels zijn nog zichtbaar in de gevel… De basiliek van Norte-Dame-de-la-Treille en de rustige straatjes met rijtjeshuizen en tuinen zijn een lust voor het oog. Goed nieuws voor mensen die van kunst houden: in Lille zijn zowel het Musee d'Art Moderne als het Palais des Beaux Arts gevestigd. Kinderen zullen genieten van het Parc de Zoologique. Wereldwijze reizigers weten dat Lille een goed openbaar vervoersysteem heeft, waardoor deze historische trekpleister makkelijk te bezoeken is.

In Arras is de typisch Vlaamse marktplaats, het met kasseien geplaveide Place des Héros, een echte ‘must-see’. De kustplaats Duinkerke, of Dunkerque, biedt een mooi stadhuis en bovendien is deze stad de hoofdstad van het Noord-Franse carnaval. Altijd feest dus!

Niet alleen de cultuur, de muziekfestivals en de historische bezienswaardigheden trekken mensen naar de regio. Ook de lange en brede zandstranden, waarvan er enkele geschikt zijn voor kinderen, de steile kliffen, de aantrekkelijke badplaatsen en de sportmogelijkheden op het strand hebben een grote aantrekkingskracht op toeristen.

Andere leuke uitjes voor het hele gezin zijn het aquarium Nausicaa in Boulogne-sur-Mer, het familiepretpark Parc Bagatelle in Le Touquet en de dierentuin van Maubeuge. Of maak eens een tocht met een boot door het moeras! Gegarandeerd pret voor jong en oud.

Nord-Pas de Calais: een streek van feesten en vol levensvreugde!

1 vakantiepark in Nord-Pas de Calais

1 km van het brede zandstrand
Boulevard op 900 meter
Restaurants in de omgeving
Amiens op 90 km
Bezoek Honfleur
Dormio Resort Berck sur Mer ligt op nog geen kilometer afstand van het zandstrand van de Franse Opaalkust en de gezellige boulevard van Berck sur Mer. Zo’n breed zandstrand zie je niet vaak. Er zijn goede excursiemogelijkheden, zo zijn er dorpjes en steden te bekijken. Liever een dagje rust en ontspanning? De glooiende...
Benieuwd naar de prijzen?
Dormio Bekijk
prijs


klik op park-icon voor parkinfo
Toon alleen favorieten
1 km van het brede zandstrand
Boulevard op 900 meter
Restaurants in de omgeving
Amiens op 90 km
Bezoek Honfleur
Dormio Resort Berck sur Mer ligt op nog geen kilometer afstand van het zandstrand van de Franse Opaalkust en de gezellige boulevard van Berck sur Mer. Zo’n breed zandstrand zie je niet vaak. Er zijn goede excursiemogelijkheden, zo zijn er dorpjes en steden te bekijken. Liever een dagje rust en ontspanning? De glooiende...
Benieuwd naar de prijzen?
Dormio Bekijk
prijs