Vakantieparken
SJAELLAND
Sjaelland, Denemarken
 
 
1 vakantiepark gevonden Zoeken met filters ▷

Bungalows, appartementen en glamping in Sjaelland

Alle eilanden zijn met bruggen verbonden

In Oost-Denemarken ligt het eiland Sjaelland met diverse vakantieparken. In dit overzicht vind je diverse organisaties die vakantiehuisjes, bungalows en appartementen aanbieding op leuke bungalowpraken in de regio Sjaelland. Sjælland is het grootste eiland in de regio Oost-Denemarken. Het eiland waar de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen, zich bevindt.

Naast de aantrekkelijke hoofdstad Kopenhagen heeft Sjælland vele bezienswaardigheden en attracties, zoals de Roskilde Dom, de handelsstad Køge en Trelleborg Viking Fort. Sjælland is met bruggen met de andere eiland Møn en Lolland-Falster verbonden. Landschappelijk gezien biedt deze regio één van de mooiste en meest indrukwekkendste landschappen van Denemarken. Odsherred en Isefjorden, vredige haventjes en eilandjes - om maar iets te noemen. Strand vind je overal in deze regio. Verder ook de Storebæltkust, Sejrø-Bugten en vele idyllische stadjes.

Ligging

De regio Seeland (Sjælland) beslaat het grootste deel van het Deense eiland Seeland en ook de eilanden Lolland, Falster en Møn. Sjælland is het grootste eiland in de regio Oost-Denemarken en op het eiland ligt de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen. Sjælland is door middel van bruggen met de andere eilanden Møn, Lolland en Falster verbonden.

Omgeving

Landschappelijk gezien heeft deze regio één van de mooiste en meest imponerende landschappen van Denemarken. De mooie natuur is dan ook zeker een toeristische trekpleister. De Odsherred, de Isefjord en de Roskildefjord, met vele kleine fjorden, de vredige haventjes en eilandjes, de krijtrotsen op het eiland Møn, de vele meren, prachtige tuinen en parken en natuurlijk het strand wat je overal vindt. Verder mag je de Storebæltkust, Sejrø-Bugten en vele idyllische stadjes niet missen. Wil je een echte strandvakantie? Dan geven de eilanden Lolland en Falster landelijke rust en kilometerslange witte zandstranden.

Wat is er te doen?

Allereerst dient natuurlijk de Deense hoofdstad Kopenhagen vermeld te worden. Deze charismatische havenstad biedt volop cultuur en gemoedelijkheid. Geniet van het unieke park Tivoli, het uitgaansleven rond Nyhavn, het Danish Design, ballet en smørrebrød, de plaatselijke lekkernij. Kopenhagen is ook de shoppingstad bij uitstek. Hier vind je namelijk de langste winkelstraat van Europa, genaamd 'Strøget'.

Naast Kopenhagen heeft Sjælland vele bezienswaardigheden en attracties, zoals de Roskilde Dom waar de Deense vorsten begraven liggen en de handelsstad Køge. Het Trelleborg Viking Fort, een bekend opgegraven fort aan de westkust van Zuid-Sjaelland bij Slagelse, is ook een must see. Seeland. Møn en Lolland-Falster hebben veel mooie parken en prachtige tuinen. De meeste tuinen en parken zijn aangelegd bij oude kastelen en landhuizen die meestal toegankelijk zijn voor publiek. De Vikingen en de middeleeuwen hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Denemarken en jij wilt deze dosis cultuur toch zeker ook meekrijgen?

Zo’n prachtige natuur als in deze regio vraagt uiteraard om veel fietsroutes. Een aanrader is de Odsherred fietsweek, welke eind juli wordt georganiseerd en een gezellig evenement is voor iedereen die op de fiets meer van de omgeving wil zien. Als natuurliefhebber breng je vast en zeker ook een bezoek aan de krijtrotsen van Møns Klint en Stevens Klint.

Hebben jij en de kinderen zin in een actief en gezellig dagje uit? Bezoek een van de vele pretparken, zoals BonBon-Land in Holme Olstrup of Attaractiepark Sommerland Sjaelland.
Sommerland Sjaelland heeft het grootste waterparadijs van Seeland en een heuse wildernis waar zelfs indianen te vinden zijn. In Holme Olstrup vind je ook Fantasy World, een grote indoor speeltuin met daarnaast een tentoonstelling, diverse workshops zoals glasblazen en de grootste klimtoren van Scandinavië.

Dierenliefhebbers zullen in het grootste safaripark van Noord-Europa hun ogen uitkijken! In het Knutheborg Safari & Park kom je heel dicht bij de wilde dieren van de savannen en kun je bekijken hoe de Siberische tijger rondsluipt; een leuke ervaring voor het hele gezin.

Sjaelland: diversiteit ten top!

1 vakantiepark in Sjaelland

Gerenoveerde bungalows
Groots indoor speelparadijs
Volop watervertier
Veel faciliteiten o.a. ijsbaan
Compleet vakantiepark
Binnen- en buitenactiviteiten
Familievriendelijk
Direct aan het strand
Vakantiepark Lalandia is een unieke familiebestemming in de regio Lolland in Denemarken!Na een overtocht van ca. 45 minuten van Puttgarden in Duitsland naar Rødby-Havn in Denemarken, ben je al in vakantiestemming gekomen en kun je Lalandia zien liggen. In korte tijd ben je nu bij...
Benieuwd naar de prijzen?
TUI Bekijk
prijs


klik op park-icon voor parkinfo
Toon alleen favorieten
Gerenoveerde bungalows
Groots indoor speelparadijs
Volop watervertier
Veel faciliteiten o.a. ijsbaan
Compleet vakantiepark
Binnen- en buitenactiviteiten
Familievriendelijk
Direct aan het strand
Vakantiepark Lalandia is een unieke familiebestemming in de regio Lolland in Denemarken!Na een overtocht van ca. 45 minuten van Puttgarden in Duitsland naar Rødby-Havn in Denemarken, ben je al in vakantiestemming gekomen en kun je Lalandia zien liggen. In korte tijd ben je nu bij...
Benieuwd naar de prijzen?
TUI Bekijk
prijs