Goélia Saint Geniez d'Olt

Rustig gelegen
Voor cultuurliefhebbers
2 buitenzwembaden
Kinderclub 6 t/m 10 jaar
Sportactiviteiten
Circa 1500 meter van het centrum
 • Beoordeling7.5
 • Bij het water
 • Buitenzwembad
 • Bosrijke omgeving
 • Bergen of heuvels
 • Goélia Saint Geniez d'Olt - kijk voor de beste deals bij:
  TUI Bekijk
  prijs


  Vakantiepark Goélia Saint Geniez d'Olt, Midi-Pyrénées

  Bungalowpark Goélia ligt zeer centraal om het landelijke (én supervriendelijke!) binnenland van Zuid Frankrijk te leren kennen, bovendien direct aan de rivier de Lot. Hier kun je kajakken en zwemmen. In de omgeving kun je werkelijk alle kanten op en ben je in deze streek verzekerd van een sportieve vakantie (als je dat wenst natuurlijk) met activiteiten voor het hele gezin.

  Saint Geniez dOlt ligt op ca. 59 km. ten noorden van Millau in het departement lAveyron. St. Geniez d'Olt is verkozen tot het mooiste dorpje van Frankrijk. Als historische hoofdstad van de aardbeien en ligging aan de oevers van de Lot rivier trekt dit dorpje veel bekijks. Het is een Middeleeuws stadje en wordt gekenmerkt door mooie gevels en diverse monumenten. Het departement l'Aveyron kent 10 dorpen die zijn gekwalificeerd als les plus beaux villages de France, de mooiste dorpen van Frankrijk dus. Het is daarmee de koploper van heel Frankrijk, voor de Dordogne. Deze dorpjes zijn allemaal het bezoeken waard; Sainte-Eulalie, Saint-Côme dOlt, Sauveterre de Rouergue, Estaing, Conques, Brousse le Chateau, Belcastel, Peyre, Najac en La Couvertoirade. Tijdens een wandeling langs de rivier de Lot, kun je ook van één van de vele andere dorpjes genieten.

  De regio leent zich ook prima voor het maken van routes per paard, of per kano via één van de vele rivieren. In de vele meren, kun je heerlijk zwemmen, vissen, of andere watersporten bedrijven. Een voorbeeld van zo'n meer is het Lac de Pareloup. Door de bergachtige omgeving kunt u ook speleologie bedrijven en parapenten. Je kunt ook een deel van de wereldberoemde en door de UNESCO op de werelderfgoed geplaatste wandelroute GR 65 bewandelen, die vanuit Zwitserland, helemaal doorloopt naar Santiago de Compostella in Spanje en onderdeel is van de Europese wandelroute E3. De omgeving is divers. Zo zijn er de grote plateaus van l'Aubrac, de rotsen van Causse de Larzac en de mooie vallei van de Lot en de Gorges du Tarn. De natuur is er nog echt authentiek en de historische gebouwen zijn goed bewaard gebleven. De Aveyron is bij uitstek een regio voor een sportieve vakantie voor het hele gezin, maar waar je ook lekker van de rust kan genieten. Een uitzonderlijke regio met diverse faciliteiten en mogelijkheden.

  Boek Goélia Saint Geniez d'Olt via Vakantiekoffer.nl voor een ideale vakantie in Zuid Frankrijk!