Vakantieparken
MECKLENBURG-VORPOMMERN
Mecklenburg-Vorpommern, Duitsland
 
 
Geen vakantieparken gevonden Zoeken met filters ▷

Bungalows, appartementen en glamping in Mecklenburg-Vorpommern

Witte stranden, blauwe meren en groene weilanden

Op zoek naar een fijn vakantiepark In Mecklenburg-Vorpommen? Hier vind je informatie over diverse bungalowparken in de regio Mecklenburg-Vorpommen. Deze regio is zeer veelzijdig, je vindt er rivieren, meren, historische steden, kustplaatsen, badplaatsen en wel 1900 km. kust. Mecklenburg ligt slechts 3,5 uur rijden van Nederland en is zeer geliefd bij de Nederlandse toeristen. Dit is met recht een ideale regio voor een familievakantie op eem vakantiepark.

De regio beschikt over drie nationale parken. Het Nationaal Park Vorpommersche Boddenlandschaft is een immens groot rustgebied voor kraanvogels. In het Nationaal Park Jasmund op het eiland Rügen liggen fantastische witte krijtrotsen langs de klippenkust en in het hart van het Mecklenburgs merenplateau ligt het Nationaal Park Müritz. Kortom je zult jezelf niet vervelen wanneer je kiest voor een vakantie met vrienden of je gezin op een vakantiepark in Mecklenburg-Vorpommen.

Ligging

Rivieren, meren, historische steden, charmante badplaatsen en maar liefst 1900 kilometer kustlengte: dat is in het kort de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. De staat ligt in het noordoosten van Duitsland aan de Oostzee, waarin grote eilanden als Rügen (lees dit artikel in de Reiskrant) en Usedom en een reeks kleinere eilanden liggen, en grenst in het Oosten aan Polen. Mecklenburg is slechts 3,5 uur rijden vanaf de Nederlandse grens. Uitstekend te bereizen dus!

Omgeving

Aan de kust vind je witte zandstranden, elegante Oostzeebadplaatsen met prachtige architectuur, vele geneeskrachtige zeebaden, wellnesscentra en een indrukwekkende natuur.
Iets ten zuiden van de Oostzee ligt het grootste meren- en rivierlandschap van Midden-Europa en de regio beschikt over drie nationale parken. Het Nationaal Park Vorpommersche Boddenlandschaft is een gigantisch rustgebied voor kraanvogels. In het Nationaal Park Jasmund op het eiland Rügen liggen prachtige witte krijtrotsen langs de klippenkust en in het hart van het Mecklenburgs merenplateau vind je het Nationaal Park Müritz. Dit bosrijke park ligt rondom het grootste binnenmeer van Duitsland, de Müritz.

In de regio barst het van de middeleeuwse Hanzesteden en karakteristieke dorpen, zoals Rostock, Stralsund, Schwerin en Wismar. Met hun vele kastelen, parken, herenhuizen, kerken en oude sfeervolle stadscentra, zijn deze plaatsen een lust voor het oog en een bezoek meer dan waard.

Wat is er te doen?

Het merengebied met meer dan 2000 meren is natuurlijk een paradijs voor watersporters en natuurliefhebbers. Ga eens kanoën op de ‘Amazone van het noorden’, zeilen op de Müritz of huur een motorboot en maak een tocht van Schwerin tot aan Berlijn. Ook duiken wordt hier veel gedaan. Doe je het liever iets rustiger aan? In het gebied kun je prima wandelen, fietsen, vissen en golfen.

De hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommern is Schwerin en de grootste stad is de havenstad Rostock. In Schwerin ligt Slot Schwerin en de hoofdstad heeft een mooie historische stadskern. Breng ’s zomers eens een bezoekje aan de openluchtopera in een kasteeltuin. Om bij weg te dromen… De steden Wismar, Rostock en Stralsund zijn stuk voor stuk uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Zwerf door de straten en steegjes gekenmerkt door rode baksteen, bewonder de vele pakhuizen en kathedralen en waan je voor even in de Middeleeuwen.

Het hele gezin kan zich vermaken in deze regio. Natuurlijk kun je genieten aan een van de vele stranden aan de Baltische kust of met zijn allen sportief bezig zijn in de prachtige natuur. Jong en oud zullen hun ogen uitkijken in de karakteristieke steden en dorpen en een uitje naar een kasteel is altijd geweldig! Als je genoeg genoten hebt van de natuur en cultuur, kun je een dagje uit naar een openluchttheater, een leuk festival of een pretpark. In Natur- und Umweltpark Güstrow verdiep je je in de onderwaterwereld en een aanrader is ook de Schwerin Zoo. In deze dierentuin kunnen de kinderen in een ware dierentuinschool zelf proefjes en testen doen. Wie wil dat nu niet?

Geen vakantieparken in Mecklenburg-Vorpommern