Vakantieparken in Dordogne

Je vakantie boeken en op zoek naar een vakantiepark in de Dordogne? Vakantieparken en bungalowparken, met verhuur van bungalows, vakantiehuisjes, chalets en appartementen in de regio Dordogne, vind je hier in een overzicht. De Dordogne is een populaire vakantiestreek in Frankrijk voor Nederlanders. De vakantieparken in de Dordogne zijn erg populair. Dat komt niet alleen door het afwisselende natuurschoon, maar ook omdat het landschap uitnodigt tot een actieve vakantie voor het hele gezin. Je kunt naar hartelust kanoën op de rivieren Dordogne, Vézère, en de Dronne, afwisselend tussen gorges (bergkloven), kastelen, bossen en maisvelden. Het landschap leent zich ook erg voor wandel- en fietstochten, mountainbiken en paardrijden.

Wist je dat de Dordogne ook een schat aan kastelen heeft? Langs de rivier of op de rotsen gelegen, overal kom je ze tegen, en veel zijn er open voor bezichtiging. Sowieso kun je jezelf niet vervelen wanneer je kiest voor een luxe vakantie op een vakantiepark in de Dordogne.

Ligging

De Dordogne is een departement in het zuidwesten van Frankrijk, op de westelijke uitlopers van het Massif Central. De Dordogne bestaat voor het grootste gedeelte uit een kalksteenplateau, waarin in de loop der tijd vele natuurlijke grotten en schitterende druipsteenformaties ontstaan zijn. De Dordogne is vernoemd naar de gelijknamige rivier, één van de langste van Frankrijk.

Omgeving

Het departement Dordogne ligt in de regio Aquitaine, en is verdeeld in vier toeristische gebieden die qua landschap veel van elkaar verschillen.
De Haut-Périgord ligt in het noorden en heeft een ruig en nat karakter. De Haut-Périgord is weer verdeeld in de Périgord Blanc, vernoemd naar de kalksteen en de wit uitgeslagen grondlagen, en de Périgord Vert, vernoemd naar het groene heuvelachtige landschap.
De Bas-Périgord ligt zuidelijk, en heeft rivierdalen (o.a. Dordogne en Vézère) met steile kliffen en uitgestrekte bossen met eikenbomen. De Bas-Périgord is verdeeld in de Périgord Noir, met karakteristieke donkere eikenbossen, en de Périgord Pourpre, paars vanwege de kleur van de in de herfst paars verkleurende bladeren op de wijngaarden die op de vele hellingen groeien.

De Périgord Noir (Zwarte Périgord) is het bekendste deel van het departement Dordogne. Het is een toeristisch gebied door zijn vele grotten met prehistorische rotswandschilderingen. De bekendste is Lascaux. Bij Rouffignac is de Grotte de Rouffignac waar een treintje doorheen gaat. Ook zijn er druipsteengrotten zoals Grotte du Grand Roc bij Les Eyzies-de-Tayac.

Wat is er te doen?

» De Dordogne is een populaire streek voor Nederlanders. Dat komt niet alleen door het afwisselende natuurschoon, maar ook omdat het landschap uitnodigt tot een aktieve vakantie voor het hele gezin. Je kunt naar hartelust kanoën op de rivieren Dordogne, Vézère, en de Dronne, afwisselend tussen gorges (bergkloven), kastelen, bossen en maisvelden. Het landschap leent zich ook erg voor wandel- en fietstochten, mountainbiken en paardrijden.

» De Dordogne is ideaal om te golfen vanwege het glooiende landschap. Er is altijd wel een golfbaan in de buurt.

» Wist je dat de Dordogne ook een schat aan kastelen heeft? Langs de rivier of op de rotsen gelegen, overal kom je ze tegen, en veel zijn er open voor bezichtiging.

Belangrijke Links

 Wikipedia over de Dordogne
 Officiële site Dordogne (Franstalig)
 Frans bureau voor Toerisme in Nederland
 Alles over de Dordogne (Nederlandstalig)
Lees meer »

3 parken in de regio Dordogne

Aan de oever van de Vezère
Met verwarmd buitenzwembad
Wandelen naar het dorp
Traditionele avondmarkt bezoeken
Deze residence is gelegen aan de oever van de Vezère, ideaal om de Dordogne te ontdekken.Verwarmd buitenbad met kinderbad, de buitenbaden zijn geopend afhankelijk van het weer. Sauna tegen betaling.Privé parkeerplaats buiten. Gratis WiFi in openbare ruimte. Mogelijheid tot het huren van een TV. Er is ook een wasserette.......
De beste prijzen en boeken bij:
TUI Bekijk
prijs
Vakantiepark in het hart van de Dordogne
Stenen privéterras tegen de groene heuvels
Zwembaden én apart kinderbad
Vlakbij historisch Sarlat la Caneda
Het 3-sterren Odalys Park Les Coteaux de Sarlat is een nieuw park, voorzien van binnen- en buitenzwembad, sauna, fitness en diverse sportfaciliteiten. Er is een tiener- en kidsclub.Sarlat is een oude historische stad, gelegen in het hart van de Perigord Noir. Tijdens uw vakantie kunt u genieten van de vele recreatieve mogelijkheden en activiteiten.......
De beste prijzen en boeken bij:
TUI Bekijk
prijs
Vacanceselect Bekijk
prijs
Direct aan het meer
Woningen tot 8 personen
Groene omgeving
Buitenzwembad met kinderbad
Tennisbaan
Vakantiepark Quiétude Les Cottages du Lac ligt in het toeristisch hart van de Dordogne. Dit gedeelte van de Dordogne, ook wel de 'Périgord Noir' genoemd, staat bekend om zijn kastelen en zijn grotten met prehistorische rotswandschilderingen. De grotten van Lascaux zijn wereldberoemd (ca. 13 km). Ook zijn er druipsteeng...
De beste prijzen en boeken bij:
TUI Bekijk
prijs

3 parken in de regio Dordogne

Aan de oever van de Vezère
Met verwarmd buitenzwembad
Wandelen naar het dorp
Traditionele avondmarkt bezoeken
Vakantiepark in het hart van de Dordogne
Stenen privéterras tegen de groene heuvels
Zwembaden én apart kinderbad
Vlakbij historisch Sarlat la Caneda
Direct aan het meer
Woningen tot 8 personen
Groene omgeving
Buitenzwembad met kinderbad
Tennisbaan

3 parken in de regio Dordogne

dubbelklik op park-icon voor parkinfo