Fijne charmecamping in Zuid-Frankrijk
Natuurlijk zwemwater in de rivier
Hoogseizoen diverse sportieve activiteiten
Wandelen, fietsen, outdoor
Geschikt voor kinderen en tieners!
Aan de voet van Franse Pyreneeën
Glampen op deze camping
Canyoning, raften of mountainbiken
 • Beoordeling8.0
 • KleinschaligS
 • Bij het water
 • Bergen of heuvels
 • Le Canigou - kijk voor de beste deals bij:
  Villatent Bekijk
  prijs


  Vakantiepark Le Canigou, Languedoc-Roussillon

  Camping Le Canigou ligt bij Espira-de-Conflent in de regio Languedoc-Roussillon. Deze gezellige familiecamping ligt aan de voet van de Pyreneeën. Deze vriendelijke terrassencamping wordt omringd door overweldigende natuur. Op het terrein zelf is veel privacy omdat de plaatsen worden gescheiden door groenvoorzieningen. Perpignan ligt op 30 minuten van de camping, een bijzonder mooie stad met veel gezelligheid en bezienswaardigheden. De gemoedelijke camping wordt door Nederlanders gerund. Een fijne camping ook in het voor- en najaar. In het hoogseizoen is het een levendige camping met een uitgebreid outdoor- en animatieprogramma.

  Natuurlijk zwembad en recreatiemeer
  Heel bijzonder aan deze glampingcamping is het riviertje de Llech! Het ontspringt op de Canigou, een hoge bergtop waar de camping naar is vernoemd. In het riviertje dat de camping doorkruist, is een dam gebouwd, zodat er een natuurlijk zwembad met schoon water is ontstaan. Geweldig voor de kinderen! In verband met de rotsachtige bodem worden waterschoenen aanbevolen. Veel groter is het recreatiemeer bij Vinça (5 km) waar je kunt surfen en kanoën. Deze camping is een aanrader voor sportievelingen: een professionele Nederlandse organisatie verzorgt met enthousiasme een dagje raften, canyoning, mountainbiken en andere avontuurlijke activiteiten.

  Tieners kunnen hier in het hoogseizoen hun sportieve hart ophalen.

  Mocht je trek hebben na een actieve dag dan kun je vanaf vier uur terecht bij het restaurant met een aantrekkelijke menukaart. Je vindt overigens ook pizza's op de kaart. Op het gezellige terras kun je even je mail checken en op zaterdag genieten van een gezellige muziekavond.

  Ontdek de Pyreneeën, Zuid-Frankrijk en Spanje
  Maar je kunt ook met de auto een spectaculaire rit naar Andorra maken! Ook leuk in de omgeving zijn de kastelen van de Katharenburchten en verschillende abdijen. Verder is de omgeving erg veelzijdig: de bergen van de Pyreneeën en als je wilt ook een dagje aan zee! Espira-de-Conflent (bij Prades) ligt slechts 55 km van de Middellandse-Zeestranden bij Perpignan en hemelsbreed maar 25 km van Catalonië in Spanje. Ten zuiden van de camping liggen weinig doorgaande wegen, maar vooral rustig natuurlandschap.

  Boek Le Canigou via Vakantiekoffer.nl voor een ideale vakantie in Zuid Frankrijk!