Vakantieparken
PIEMONTE
Piemonte, Italië
 
 
1 vakantiepark gevonden Zoeken met filters ▷

Bungalows, appartementen en glamping in Piemonte

Authentiek Italië met een vleugje Frankrijk

Een overzicht van vakantieparken in de regio Piemonte vind je hier. Je vind in Piemonte leuke gastvrije vakantieparken en agriturismi. De regio Piemonte heeft meer te bieden dan fabrieken van Olivetti en Fiat. Het hooggebergte van het Aostadal in het uiterste noordwesten van Italië loopt in Piemonte over in een prachtig glooiend heuvellandschap met mooie meren en schilderachtige dorpen. Aan de westzijde van het Lago Maggiore vind je enkele vakantieparkjes die zich in de regio Piemonte bevinden. In deze streek vind je tal van middeleeuwse authentieke dorpen die erom vragen bezocht te worden. Piemonte doet veel toeristen Frans aan en vooral Turijn, de hoofdstad, heeft meer weg van Parijs dan van Rome.

In steden als Alba, Barbaresco, Asti en Aosta vind je mooie middeleeuwse gebouwen, lieflijke dorpsstraatjes en volop bezienswaardigheden en monumenten. In het Lago Maggiore vormen de Borromeïsche Eilanden de grootste toeristische attractie en dan met name het barokke eilandpaleis Isola Bella. Kortom je zult jezelf niet vervelen wanneer je kiest voor een vakantie op een vakantiepark in de regio Piemonte.

Ligging

De naam Piemonte betekent letterlijk 'aan de voet van de bergen'. De regio ligt in het noordwesten van Italië, grenzend aan Frankrijk en Zwitserland. In vergelijking met andere regio's van Italië is Piemonte toeristisch nog niet erg ontwikkeld. De belangrijkste toeristische gebieden zijn in het noorden het Lago Maggiore en de Langhe, waar je van wijn en truffels kunt genieten. Een mooi en deels onontdekt stukje Italië!

Omgeving

De regio Piemonte heeft meer te bieden dan fabrieken van Olivetti en Fiat. Het hooggebergte van het Aostadal in het uiterste noordwesten van Italië loopt in Piemonte over in een prachtig glooiend heuvellandschap met mooie meren en schilderachtige dorpen. De streek doet veel toeristen Frans aan en vooral Turijn, de hoofdstad, heeft meer weg van Parijs dan van Rome.

Qua landschap kan men in de regio drie delen onderscheiden: het Alpengebied in het oosten en noorden met veel hoge bergtoppen, de Po-vlakte met de grote steden zoals het charmante Turijn en de uitgestrekte watervlakten van de ondergelopen rijstvelden en het heuvelland in het zuidoosten. In de streek vind je tal van middeleeuwse dorpen die erom vragen bezocht te worden.

Wat is er te doen?

Piemonte is rijk aan kunst- en cultuurschatten. Beroemd zijn de barokke gebouwen van Turijn zoals Palazzo Reale, Palazzo Madama en de kerk San Lorenzo. Een bezoek aan deze elegante stad is zeker de moeite waard als je houdt van mooie pleinen, musea, gezellige drukte en cultuur. Kunstliefhebbers zullen kasteel Rivoli zeker willen bezoeken en voetballiefhebbers zullen ongetwijfeld worden aangetrokken door het Juventus stadion.

De overige plaatsen in Piemonte en vooral in het Aostadal zijn rustiger en hebben gezellige pleintjes, leuke straatjes en volop terrasjes, bars en restaurants. In steden als Alba, Barbaresco, Asti en Aosta vind je mooie middeleeuwse gebouwen, lieflijke dorpsstraatjes en volop bezienswaardigheden en monumenten. In het Lago Maggiore vormen de Borromeïsche Eilanden de grootste toeristische attractie en dan met name het barokke eilandpaleis Isola Bella. Je vindt hier een barok kasteel met prachtige tuinen en de mooiste beelden.

Een leuk dagje uit voor het hele gezin is natuurlijk een bezoek aan een van de vele middeleeuwse kastelen. In Piemonte liggen ook verschillende pretparken, zwemparadijzen en dierentuinen, waar zowel jong als oud zich zal vermaken. Pretpark Ondaland in Vicolungo is erg populair en in attractiepark Alpyland heb je een geweldig uitzicht op het Lago Maggiore vanuit de achtbaan.

Genieten van de natuur kun je in vele natuurparken. Het gebied is met zijn heuvelachtige en bergachtige landschap bovendien zeer geschikt voor sportliefhebbers. Wandelen, fietsen, nordic walking, bergbeklimmen, golfen; bijna alle sporten kunnen hier beoefend worden! In de winter kan de wintersporter er natuurlijk zijn hart ophalen. Genieten van de natuur kan ook in de Grotta di Bossea in de provincie Cuneo. Niet alleen het vele druipsteen van deze op hoogte liggende grot maakt indruk, ook de vele stroompjes en spetterende watervallen maken deze grot tot iets speciaals.

Piemonte wordt, samen met Toscane, beschouwd als de beste wijnstreek van Italië. Met een Barolo of Barbaresco in de hand, is het hier Genieten met een hoofdletter G!

Piemonte: Voel, zie en proef de eeuwenoude geschiedenis en traditie van Italië.

1 vakantiepark in Piemonte

Camping en appartementen
Een van de mooiste stukjes Italië
Het land van de truffels
Barolo wijn en Dolcetto d Alba
Gratis wifi
Dit moderne en kindvriendelijke vakantiepark heeft een unieke ligging in een groen gebied aan de rand van de bekende toeristische trekpleister Alba. De omgeving kenmerkt zich door de vele wijngaarden die zorgen voor de beroemde wijnen die Alba te bieden heeft. De locatie beschikt over vele faciliteiten en behoort tot d...
Benieuwd naar de prijzen?
TUI Bekijk
prijs


klik op park-icon voor parkinfo
Toon alleen favorieten
Camping en appartementen
Een van de mooiste stukjes Italië
Het land van de truffels
Barolo wijn en Dolcetto d Alba
Gratis wifi
Dit moderne en kindvriendelijke vakantiepark heeft een unieke ligging in een groen gebied aan de rand van de bekende toeristische trekpleister Alba. De omgeving kenmerkt zich door de vele wijngaarden die zorgen voor de beroemde wijnen die Alba te bieden heeft. De locatie beschikt over vele faciliteiten en behoort tot d...
Benieuwd naar de prijzen?
TUI Bekijk
prijs